Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2011 17:15 - Мързеливите гърци
Автор: lff Категория: Политика   
Прочетен: 1479 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 06.11.2011 17:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Много от наблюдателите и коментаторите на гръцката криза определят (понякога и в прав текст) причината за незавидното им положение в нетрудолюбието или буквално ги споменават като „мързеливите гърци”. Видите ли, години наред, вземали кредити без да мислят, вдигали необосновано заплатите на държавните служители, пенсиите и социалните помощи, пилели пари, щракали с пръсти и играли сиртаки. И така, година след година, десетилетие, след десетилетие влезли „вътре” с няколко стотин милиарда евро и сега, злонравните бащи са оставили на децата си да плащат сметката. Като прибавят към това, че Гърция нямала никакви природни ресурси и вялото производство, наблюдателите почти категоризират страната, като една ненужна държава, цирей на Европейската общност и Евро зоната. Изтъкна се грозотата и недълновидността на раздаваните 13 и 14 заплата (коледна и великденска), а дори като фрапираща наглост се изтъкна и сисестата през жарките субтропични дни. А те, децата на злонравните родители-прахосници, пък били анархисти, хвърляли коктеили-молотов по площадите и чупели витрините.

То, като си помислим и политиката им такава. След една военна диктатура през миналия век, изострени отношения с Турция, заради Кипър и семейното ръководене от страна на фамилиите Папандреу и Караманлис в алтернативната двуполюсна система ПАСОК и Неа демократия, Гърция се спряга и като най-бедната страна в Съюза.

Най-бедната ли? Попитайте нашите емигранти, защо още гледат старци, когато пенсиите им са се свили с 30%.

Защо Испания, едва сега след петдесет години, реши да премахне еднократните помощи при раждането на дете, Италия и Португалия замразиха държавните заплати, Германия намали средствата за образование. Защо това се случва след като европейското производство задружно се измества зад Китайската стена, а в Европа стоките вече се делят на китайски и некитайски? И това се случва след като големите финансови организации си разпределиха по върха бонуси след многомилиардните държавни инжекции в бранша. „А на Системата е угодно тези, които й служат /обикновените трудещи се/, независимо от националност и държава, да се противопоставят помежду си. До кога фаталистично мълчаливо ще приемаме глобализираното затъпяване, постоянното потискане и експлоатация?” – пита един гръцки наблюдател.

Да наречеш един народ „мързелив” е обида. Трижди повече е да квалифицираш собствения си народ, към който принадлежиш. Припомнете си: „Българска работа”, „хей, българино!” (нарицателно), „робски народ” (защото 500 години успя да запази идентичността си).

 

Проблемите при другите не се пропускат, за да се повдиге нечие самочувствие. "Сега се създава впечатлението, че гърците са по-зле от нас, а това ни помага много като правителство" – каза Симеон Дянков пред „Велт”. Но на правителството на Борисов ще са му необходими още доста гърции, за да може някой да му повярва, че в този „равноправен” европейски съюз, в който членуват и четири „Велики сили”, ние не сме на опашката, а „барабар Петко с мъжете”.

 


Линкове:
Моят личен блог: 
alexlyutoff.blogspot.com/
Моят сайт за лично творчество: sites.google.com/site/lyutoff2/



Тагове:   криза,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aidasv - Гърците пият и плачат, а българите Гърция тачат-!?
06.11.2011 19:08
http://aidasv.blog.bg/drugi/2011/11/04/gyrcite-piiat-i-plachat-a-bylgarite-gyrciia-tachat-.846730
цитирай
2. apostapostoloff - Няма гърци, няма българи!
06.11.2011 19:30
АЗ СЪМ българин, който в България живее много по- добре от повечето гърци. Престанете вече с това колективистично комунистическо дърдорене.

Постингът ви е повече от глупав. Гърците това, българите онова... Идиотщини!
цитирай
3. анонимен - Относно обидите и униженията, на които непрестанно сме подложени:
06.11.2011 19:56
Извадка от един, от тайните юдейски протоколи:
..."Ние винаги трябва да се стремим да унижаваме гоите, макар и без конкретен повод, и накрая така да ги унизим, както само нашето гениално племе умее"!...
цитирай
4. lff - АЗ СЪМ българин, който в България ...
06.11.2011 20:53
apostapostoloff написа:
АЗ СЪМ българин, който в България живее много по- добре от повечето гърци. Престанете вече с това колективистично комунистическо дърдорене.

Постингът ви е повече от глупав. Гърците това, българите онова... Идиотщини!


И все пак, не разбрах позицията ви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lff
Категория: Политика
Прочетен: 182055
Постинги: 131
Коментари: 69
Гласове: 393
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930